29 December - Vad är kärlek ?

Kärlek kan vara så mycket och ha så olika betydelse från person till person. Vad är det första man tänker på när man hör ordet kärlek? De flesta tänker på en partner. Att älska och bli älskad tillbaka är det viktigast, men är det verkligen så viktigt att uppleva kärlek med ens partner? Räcker inte kärleken från ens familj och vänner? För att kunna svara på den frågan måste man ha varit kär, endast då kan man börja spekulera. Jag tror att kärlek är stor, men inte fullt så stor som vi hoppas och vill att den ska vara. Vi behöver tro på kärleken, tro på att det finns något som är värt att kämpa och leva för. Av någon anledning har vi fått för oss att vi kan uppleva oss oövervinnliga, odödliga, starka och livskraftiga genom kärleken. Inget känns då omöjligt att uppnå och vi kan utföra oväntade saker. Är detta verkligen vad vi tror vad kärlek är eller är det mer ett dröm senarie? För samtidigt så vet vi att ingenting är så sårbart som kärleken. Kärleken hotas ständigt av svek, död, bedrägeri och lögn. Vilken definition man anser stämmer mest, beror helt på vad man själv upplevt.
Man kan säga att kärlek har många ansikten, frågan är bara hur man ska lyckas välja rätt.

Vi försöker ständigt komma ett steg närmare vårt dröm senarie om vad kärlek är. Jag själv skulle beskriva känslorna kring kärlek som fyra olika känslor.
Lycka, man fyllas av en varm och glädjande känsla. Man börjar se på allt ur en mycket positiv synvinkel.
Förälskelse, det kittlar i kroppen och allt blir fel i närheten av personen. Man vill våga, men kan inte. Man blottar hela sin själ och det finns inga gränser för vad man kan göra.
Ömhet, personen utstrålar en oemotståndlig skörhet och genast växer beskyddar instinkter fram. Man vill behandla han/hon varsamt, så som en själv vill bli behandlad.
Lust, man vill ge personen så mycket av sig själv, allt för att den ska må bra och känna sig speciell. Passionen får inte dö ut, utan passion kan kärleken lätt dö ut.


Jag tror att kärleken är den grundläggande betydelsen för vår psykiska hälsa och överlevnad. Vi drivs framåt av kärleken. Trots detta så finns det inget ord i världen som är så missbrukat. Alla vet inte vad kärlek är, men de vet att de vill ha det. Hur kan vi vara så säkra på det? Precis som judarna under Hitlers tid vände sig till sin tro, vänder vi oss till kärleken. Vi behöver också tro. Men vad kärlek är, går det inte att ge en kort svar på. De vi kan enas om är att alla vet att kärleken finns, att alla bär en del utav den i sig, att alla på något sett känt den och att kärleken aldrig upphör.

”Vi är skapta för att älska och vara älskade”


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0