23 Maj - berga naturbruksgymnasium

BERGA GYMNASIUM !
häst inrikning.

Exempel på arbeten som Berga lägger grunden till:

Hästskötare 
Stallchef 
Travtränare 
Ridinstruktör 
Ridlärare 
Djursjukvårdare 
Veterinär


en naturskön miljö där gräsytor varvas med hagar, åkrar, skog, hus och djurstallar finns det möjlighet att bo under sina tre år på Berga.

På internatet har vi 106 sängplatser i både enkelrum och dubbelrum. Som boende på internatet ingår frukost, middag och kvällsfika i priset, skollunchen är gratis för alla elever. All mat och fika serveras i en av skolans äldsta och vackraste byggnader (se ovan).

Om ni inte kan slita er ifrån er ögonsten i form av en häst eller hund är dessa också välkomna, det är dock ett begränsat antal platser. Hästen får stå i ett av skolans tre elevstall och hunden får bo i elevens rum.

Mellan skolan och Västerhaninge pendeltågstation går buss 847 (5 min) och från Västerhaninge går sen tåg in till Stockholm Central (30 min).

Kom och bo hos oss på ’landet’ - endast ett stenkast från Stockholm. Här hittar ni en gemenskap och samhörighet med andra ungdomar som också ”flyttar hemifrån”, här finner ni vänner för livet!

I vårt skolcafé, som är öppet dagtid och även en del kvällar, kan du köpa kaffe, te och varm choklad och kanske något gott därtill. Här kan du sitta och plugga, surfa på Internet, titta på TV eller bara koppla av. 

Framåt kvällen börjar kvällsaktiviteterna med skolans fritidsledare. Det kan vara allt ifrån fotboll, brännboll, grillkväll eller pyssel till pluggkväll, Singstar och charader. Efter en aktiv skoldag kan det vara skönt att bara sitta i lugn och ro i något av uppehålls-rummen och läsa eller titta på TV. Har du energi kvar kan du gå en sväng till skolans gym och träna (det finns både lösa vikter och maskiner). En del större elevplanerade evenemang sker med jämna mellanrum under terminen, t.ex. Halloween, Skördemiddag och discokvällar.

Vid 20-tiden öppnas matsalen för kvällsfika och kl 22 är det dags att avsluta kvällsaktiviteterna. Förhoppningsvis trött och mätt i magen får du börja dra sig mot ditt rum för att hinna vila ut innan nästa skoldag.


Minst 15 veckors praktik

Enligt Skolverket ska alla som går Naturbruksprogrammet ska ha minst 15 veckors APU. Beroende på vilken profil du väljer kommer det att variera något. Alla har dock möjlighet att förlägga sin praktik i åk 3 utomlands. Vi har bl a kontakter med arbetsplatser i våra nordiska grannländer samt t ex Irland, Italien och Spanien.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0